Könyvajánló

 

Lois Lowry 1937-ben született amerikai írónő. Már gyerekkorában is érdekelték a könyvek és apja révén - aki a hadseregben dolgozott, fogorvosként - lehetősége nyílt világot látni. Több regénye is megjelent, melyeknek nagyrésze csak az eredeti nyelven olvasható(angol) és amik közül a leghíresebb Az emlékek őre tetralógia.

Bizonyára mindannyian hallottunk már Sherlock Holmesról, a kiváló intelligenciájáról híres detektívről. De vajon milyen lehet a nyomozó családi háttere? Nancy Springer regénysorozatából alaposabban megismerhetjük, hiszen a főszereplője Sherlock Holmes 14 éves húga, Enola, akiről még a bátyjai is megfeledkeznek egészen addig, amíg anyja egy...

A fantasy sikersorozat és az Örökség-ciklus első része 2002-ben jelent meg az Egyesült Államokban, és rövid ideig vezette az ottani bestseller-listákat, ezzel megelőzve több híres regényt, köztük a Harry Pottert is.

Lázadó szellemű vagy? Vágyakozol valami után? Egy Iphone esetleg a vágyad? A szerelem? Nos sok minden nem változik, mert könyvünk szereplői bár jóval régebben élnek, de természetük olyan, mint a miénk. Ugyanazok éltetik őket, mint minket, ugyanúgy vannak álmaik, céljaik, vágyaik, mint nekünk.

Kevesen tudják, de az iskola udvarán álló öreg fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet. Lóri, Réka, Hanna és Sanyi 1956. október 23-át választják, mert szeretnék megtalálni Lóri dédapját a tömegben. De ami azon a napon, Budapest utcáin fogadja őket, arra egyetlen történelemkönyvből sem lehet felkészülni. Tankok, puskák, lőtt sebek, rengeteg halott...

A trilógia Papp Dóra tollából származik. Az első rész 2019 január 3-án (Fénytörés), a második rész pedig 2020 május 3-án jelent meg (Szabadesés). Az utolsó, egyben befejező rész 2021 november 3-án (Interferencia) jelenik meg.

Leiner Laura talán a legismertebb ifjúsági könyvíró, akinek számos könyvsorozata jelent meg az elmúlt években. Ebben az ajánlóban az IOV trilógiák első részéről olvashattok.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el