Christopher Paolini: Eragon

2022.05.28

Írta: Oross Tímea Sára

A fantasy sikersorozat és az Örökség-ciklus első része 2002-ben jelent meg az Egyesült Államokban, és rövid ideig vezette az ottani bestseller-listákat, ezzel megelőzve több híres regényt, köztük a Harry Pottert is.

Paolini még csak 15 éves volt, és éppen befejezte középiskolai tanulmányait, amikor kitalálta az Eragon fantáziavilágát. Egy évre rá meg is írta az első részt, melyet eredetileg nem szeretett volna kiadni, hisz csak magának írta, azonban szüleinek sikerült rábeszélniük és magánvállalkozásból ki is adták.

A történet Alagaësiában játszódik, a főhőse egy kamaszfiú (Eragon) és a sárkánya (Saphira). Eragon boldogan él a nagybátyjával és az unokatestvérével egy eldugott kis faluban, Carvahallban, egészen addig, míg egy vadászat során nem talál egy különös kék követ, mely fenekestül felforgatja az egész életét és legfőképpen a jövőjét. Miután el kell menekülnie szeretett otthonából, és maga mögött kell hagynia a múltját, hogy szembe tudjon nézni az újabb problémákkal, elhatározza, hogy átvág egész Alagaësián, hogy megkeresse a Birodalom ellenségeit, a vardeneket, és segítsen nekik legyőzni a kegyetlen uralkodót, Galbatorixot. Kalandos útja során elsajátítja a Sárkánylovasság alapjait és szembenéz minden veszéllyel célja érdekében. Bár sok fájdalom és veszteség éri, kitart a végsőkig és megismer egy igaz barátot, valamint a szerelem is rátalál.

Ebben a mesterien kidolgozott világban, olvasás közben az ember tényleg úgy érezheti, ott van, része az eseményeknek. Tényleg egy élmény olvasni.

Ha valaki kedvet kapott hozzá és van ideje rá, szerintem kezdjen bele, mert nagyon izgalmas, olykor szívszorító, és terjedelme ellenére egész gyorsan lehet vele haladni, főleg ha szánunk rá időt. És megéri. Ha valaki kíváncsi a folytatására, szintén nagyon ajánlom, főleg a függővégek miatt! ☺

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el