Aktualitások

 

Készítette: Lengyel Anna


Állandó ünnepek:

Szeptember 1.

A II. világháború kitörésének emléknapja:

1939. szeptember 1-jén Németország megtámadta Lengyelországot, ami a második világháború kezdetét jelentette. Többszörösen meghaladta az elsőt veszteségek, méretek és máig tartó hatásai tekintetében. A hat évig tartó háború közel 60 millió ember halálát okozta.

Szeptember 14.

A keresztény egység napja:

1996 szeptembere óta tartják a Pannonhalmi Főapátságban.

Szeptember 18.

A rokkantak napja

Szeptember 20.

Az európai kultúra világnapja

A gyermekek világnapja

Szeptember 21.

ENSZ nemzetközi békenap

Hála világnapja

Alzheimer-világnap

Szeptember 22.

Európai autómentes nap:

Nem csak ezen a napon, hanem az év minden egyes napján próbájunk figyelni a környezetvédelemre, preferáljuk a tömegközlekedést. Az autómentes utazás nem csak sok balesetet előzhet meg, hanem javíthat a bolygónk életén is.

Szeptember 23.

Nemzetközi hulladékgyűjtő nap

Szeptember 24.

Magyar Diáksport Napja

Szeptember 26.

Nyelvek európai napja
Mozgó ünnepek:


Szeptember harmadik keddje

A béke nemzetközi napja

Szeptember utolsó vasárnapja

A szív világnapja:

A WHF (World Heart Federation - Szív Világszövetség) 2000 óta tartja e világnapot. Fontos felhívni a figyelmet erre, hiszen Magyarországon a nők 53%-a, míg a férfiak 50%-a kardiovaszkuláris betegségben hal meg. A fő okozója a mozgásszegény életmód, egészségtelen étrend, túlsúly, dohányzás, hipertónia, magas vércukorszint, magas összkoleszterinszint.

A hallássérültek világnapja:

Nem egyszerű az élete a hallássérült embereknek, szeptember utolsó vasárnapján erre szeretné felhívni a figyelmünket a Siketek Nemzetközi Szövetsége. Minden esetben legyünk türelmesek és tisztelettudóak egy hallássérült emberrel.
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el