A tett

2022.05.28

Írta: Bögi Sára

A tett egy igaz történeten alapuló drámasorozat. Egyik főszereplője, Joey King sokak számára a Csókfülke című filmsorozatból lehet ismerős. A színészek lenyűgöző játékának köszönhetően bepillantást nyerhetünk a fiatal lány, Gypsy és édesanyja életébe.

Gypsy kiskora óta teljesen más életet él, mint a többi,hasonló korú lány,ugyanis az évek során rengeteg betegséget diagnosztizáltak nála. Többek közt izomsorvadást, ami miatt kerekesszékbe kényszerült, és leukémiát is. Az édesanyja ezek miatt a széltől is óvta őt: magántanuló lett, csak a szomszéd gyerekekkel barátkozhatott,és soha, sehova nem mehetett egyedül. A szomszédok és a riporterek hamar megkedvelték az anyát, amiért ennyire felelősségteljesen és kitartóan gondozta Gypsyt a sok nehézség ellenére is. Viszonylag ismertnek számítottak, mivel rengeteg ember segítette és támogatta őket, számtalanszor szerepeltek a tévében is együtt.


Azonban senki nem sejtette,hogy a lány betegségeinek mi van a hátterében. Gypsy anyja ugyanis pszichés gondokkal küzdött, és úgy akarta kivívni a környezete elismerését, hogy betegnek állította be a lányát. Titokban folyamatosan mérgezte Gypsyt, akinek számtalanszor egészségesen kellett műtéteken átesnie. Már szinte felnőtt volt, mikor rádöbbent a sokkoló igazságra, miszerint egyáltalán nem beteg, és akár idáig egy teljesen átlagos és problémamentes életet is élhetett volna.

A történetről évekkel ezelőtt rengeteg cikk született, amelyek kiváltották az emberek döbbenetét és haragját. A sorozat három évvel ezelőtt készült el, és nagyon jól bemutatja többek között azt is, hogy valójában mennyire nem ismerjük azokat az embereket, akik körülöttünk élnek, vagy akár azokat, akiket a barátainknak tartunk. Clauddine Blanchard, Gypsy anyja nagyjából tizennyolc évig tudta fenntartani a látszatot, amelyben segített neki a lánya naivsága és természetesen a rendszeres költözés is. A környezete tökéletes anyának tartotta, hiszen nem tudták róla, hogy Gypsyt a rendszeres mérgezések mellett többször is bántotta fizikálisan. A lányát idegenek előtt értelmi fogyatékosnak állította be, hogy így még több támogatáshoz juthassanak. Gypsy még felnőttként is vele lakott, és az anyja még ekkor is úgy kezelte őt, mint egy hétéves gyereket.

A tett című sorozat megrázó és megdöbbentő ,általa sokkal több dolgot megtudhatunk Gypsyék életéből. Nagyon jó film azok számára, akik szeretik az igaz történeten alapuló drámákat.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el